TARGETES DE TRANSPORT

T-aire: la targeta dels dies d’episodi ambiental.

Als reforços del transport públic s’hi afegeix una targeta de transport exclusiva per als dies d’episodi. És l’anomenada T-aire, un títol multipersonal de 2 viatges integrats que es podrà utilitzar el mateix dia de la primera validació i que serà vàlid únicament en situacions d’episodi ambiental.

 

La T-aire estarà disponible a les 6 corones i el temps de transbordament serà el mateix que el de qualsevol títol integrat: 1 hora i 15 minuts per a la zona 1 i es va incrementant en 15 minuts més per cada zona addicional.


El preu serà el de 2 viatges d’una T-10 aplicant un descompte del 10%
. Estarà disponible a les màquines de venda automàtica dels operadors de transport públic: TMB, FGC, Rodalies de Catalunya i Tram.

T-verda: transport públic gratuït si et desfàs d’un vehicle altament contaminant.

La T-verda Metropolitana (títol atorgat per l’AMB) i la T-verda (emès per la Generalitat de Catalunya) premia els ciutadans que canviïn definitivament els cotxes privats més contaminants pel transport públic.


On es pot sol·licitar?

Als 36 municipis metropolitans es pot sol·licitar a través del servei AMB Informació. A la resta de municipis de Catalunya es pot fer a través del centre d’atenció al client establert de l’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU).


Qui la pot obtenir?

–    Tothom qui estigui empadronat en un dels 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona (AMB).

–    En els 6 mesos anteriors a sol·licitar la targeta, cal haver donat de baixa i desballestat un vehicle:

  • Moto tipus pre-Euro o Euro 1 (ciclomotors matriculats abans del 17/06/2002 i motocicletes matriculades abans del 01/07/2004).
  • Turisme dièsel (M1) fins a Euro 3 (matriculat abans de 2006. Sense etiqueta de la DGT).
  • Turisme gasolina (M1) o gas fins a Euro 2 (matriculat abans de 2000. Sense etiqueta de la DGT).

–    Cal no haver comprat cap vehicle nou durant els 6 mesos anteriors al desballestament ni posteriorment, i adquirir el compromís de no comprar-ne cap durant un període de tres anys.


Quin estalvi econòmic suposa?

Desfent-se del vehicle privat, segons els darrers càlculs de l’AMB, cada beneficiari s’estalviarà, per any, 3.750 € si desballesta un cotxe dièsel; 4.000 € si ho fa amb un de benzina, i 1.300 € si és una moto.

Testimonis de la T-verda