Etiquetes ambientals de la DGT

4 de cada 10 vehicles són més respectuosos amb el medi ambient. Ara tothom els podrà distingir.

Si el teu n’és un, rebràs un distintiu ambiental en forma d’etiqueta adhesiva. Hi ha quatre models diferents, en funció del tipus de motor, combustible i antiguitat del vehicle. Enganxa-la a la part inferior dreta del vidre i tothom sabrà que el teu és un vehicle més respectuós amb l’aire que respirem.

amb_distintius

La classificació dels vehicles deriva del Pla Nacional de Qualitat de l’Aire i Protecció de l’Atmosfera en el qual s’afirma que a les grans ciutats, el trànsit rodat és la principal font d’emissions a l’atmosfera.

L’objectiu d’aquesta mesura és discriminar positivament els vehicles més respectuosos amb el medi ambient i ser un instrument eficaç per establir polítiques municipals i metropolitanes que siguin útils en episodis d’alta contaminació. També permetrà establir zones de baixes emissions als centres urbans i contribuir, al mateix temps, a la promoció de vehicles impulsats per energies netes.

Els titulars dels vehicles més antics i contaminants no rebran cap distintiu ambiental.

Més informació:
http://www.dgt.es/es/prensa/notas-de-prensa/2016/20160414-dgt-clasifica-parque-vehiculos-funcion-potencial-contaminante.shtml